Skrevt d. 21.09-2022

Find hundeskov med andre Fransk Bulldog?

Der er mere eller mindre utallige fordele ved at tage en tur i hundeskoven med din firbenede ven. I kommer begge ud i de fri og din hund bliver stimuleret og kommer lige ledes med stor sandsynlighed til at blive socialiseret i mødet med andre hunde. Har du en fransk bulldog, så er du måske på udkig efter steder med hundeskov, hvor der er større sandsynlighed for at møde andre hunde med samme udtryk og ikke mindst deres ejere, der på samme vis som dig, har valgt at have racen fransk bulldog i familien. Hvordan er det så lige at du skal kunne finde en hundeskov med andre hunde af racen fransk bulldog?  Og er det overhovedet i hundeskoven at din hund ønsker at finde ligesindede legekammerater? 

Hundeskov Fransk Bulldog

Hvad er en hundeskov helt præcist? 

Hundeskoven er et sted, hvor der er fri leg for alle de hunde, der kan håndtere at være uden snor på et indhegnet området og agere med andre artsfæller. Her er der mere eller mindre frit spil, men alligevel nogle enkelte regler der kan variere en smule fra den ene lokation til den anden. Reglerne bør overholdes for, at alle, der besøger området, kan få en god oplevelse, hunde såvel som deres ejere. 

Disse regler skal som udgangspunkt kunne overholdes:

  • Hunden skal altid være i fuld kontrol, til trods for manglende line.
  • Hunden må ikke agere aggressivt overfor fremmede.
  • Tag eventuelle efterladenskaber med til de opstillede skraldespande.
  • Der kan være særlige regler for kommunalt eller privat opstillede hundeskove*.

*Måtte der være særlige regler der skal overholdes, så vil det være skiltet på indgangen til området.
Eksempelvis kan der i en hundeskov være indrettet særlige hvalpegårde eller områder beregnet til unghunde, hvoraf der stilles krav til din hunds alder samt eventuelt køn. 

Reglerne sikrer, at der er bestemte foranstaltninger, der bør tilstræbes.


Hvordan er en hundeskov indrettet?

En hundeskov kan være indrettet på forskellig vis fra sted til sted. Nogle hundeskove er endda slet ikke med et eneste træ eller buskads indenfor indhegningen, og derfor kan det i stedet kaldes for et fritløbsområde til hunde. Som oftest er der dog fælles i alle hundeskove eller fritløbsområder til hunde opstillet både borde og bænke til de tobenede og eventuelt udfordringer, agilitybaner eller lignende til de firbenede.
Vigtigst af alt, er der opstillet skraldespande til både hunde og menneskers efterladenskaber, ligesom der i langt de fleste tilfælde også er stationer med hundeposer, toiletter og vandposter, så hundene kan få slukket deres tørst under besøget. 


Nogle hundeskove har hvalpeområder 

For nogle hundeskove gør det sig gældende, at der er særligt indrettede områder, der kun er forbeholdt hvalpe eller unghunde. Her er der fri hvalpeleg, hvor der er beskyttet for eventuelle større hunde, der for nogle hvalpe kan være en del voldsommere til trods for, at de blot er venlige og imødekommende samt intime med deres meget store poter.
Har du en hvalp, der kan være lidt tilbageholdende eller sky overfor andre hunde, kan en hundeskov med hvalpeindhegning være lige præcis det, du leder efter. 


Hundeskovene er for alle hunde og deres ejere 

For alle hunde og ejere, der kan overholde de regler, der er for området, kan besøge hundeskoven. Der er altså ingen hundeskove eller fritløbsområder, der kun er forbeholdt enkelte racer eller typer af hunde som eksempelvis en fransk bulldog. Derfor skal du forvente, at der er forskellige racer til stede, når du besøger hundeskoven, hvilket både kan være en fordel og en ulempe, når du har en fransk bulldog, du vil slippe løs på hunde-legepladsen. 


Ulemper ved at tage hunden med i hundeskoven 

For nogle hunde kan det være noget af en stressende omgang at blive sluppet løs sammen med fremmede artsfæller i en hundeskov. Særligt hvis hundene ikke er blevet socialiseret tilstrækkeligt i en tidlig alder, kan det være svært at indfinde sig med løse hunde, der kan føre til nervøsitet og måske endda også i værste tilfælde aggressivitet.
Der er en større sandsynlighed for, at din hund ikke vil lystre, da der er mange dufte, indtryk og andre ting, som din firbenede ven synes er mere vigtige at være opmærksom på. På denne måde kan det både være nervepirrende for både hund og ejer at være afsted.

Der er flere ulemper, som du bør have in mente, inden du vælger at gå indenfor lågen til hundeskoven med din franske bulldog. Om et besøg i hundeskoven er det rette for din hund, skal vurderes ud fra den enkelte og den adfærd, der vises i forbindelse med besøget og den frie leg med andre hunde.

Kort opridset er potentielle ulemper ved at besøge en hundeskov:

  • Din franske bulldog kan lære unoder af andre hunde.
  • Der er større sandsynlighed for angreb fra andre hunde.
  • Kan give dig som ejer stress ved manglende kontrol.
  • Din hund har større tendens til at ignorere dine kommandoer.
  • Større smittepres overfor sygdomme og parasitter.
  • Kan føre til adfærd, der giver større stress ved møde af andre hunde.


Det er vigtigt med socialisering 

Når en hund skal have det godt sammen med andre mennesker, andre hunde og eventuelt også andre kæledyr, så er det vigtigt med en tilpasset og tilstrækkelig socialisering – allerede fra hunden er hvalp. Socialisering er med til at give hunden ro, når der er andre omkring, og det har derfor betydning resten af dens liv. Det er alfa og omega for hunden, af den får positive oplevelser sammen med andre artsfæller, og det kan der være gode muligheder for i en hundeskov. 


Kommunikationen mellem franske bulldogs 

Hunde kommunikerer i allerhøjeste grad gennem non verbale signaler. Med tiden har hundene dog ændret udseende, hvilket betyder, at der er variationer i måden, de kan snakke med hinanden på og opfange andres signaler retur.
En fransk bulldog kan være lidt udfordret på sproget, da både ører, hale, øjne, næse og mundvige afviger en smule fra den oprindelige "dialægt", som ligger i hundens instinkter. Samtidig er der en anelse fremmedsprog over den statur, en fransk bulldog viser frem, der kan være en smule truende og lede til potentielle farer, når der er møde med andre hunde.

At finde andre franske bulldogs at lege sammen med er derfor med ekstra mange fordele og gerne med bekendte, hvor hundene kender en smule til hinanden. 

Hvor Finder Jeg Hundeskov

Mental og fysisk aktivering af din franske bulldog 

Der er flere måder at stimulere din franske bulldog, både mentalt og fysisk. Selvom den måske ligner én, der mest af alt har lyst til at ligge i sofaen eller hundesengen dagen lang, så skal den ud og bevæge kroppen dagligt for at opretholde en god sundhed på både den ene og den anden måde. Daglig motion forebygger overvægt, som racen har tendens til.
Det er også en klog race, der gerne skal bruge hovedet for at være veltilpas og afslappet indefra og ud. Dufte, andre hunde og udfordringer i det fri er derfor helt oplagt til en fransk bulldog. 

Hundeskoven som aktivering 

Der er ingen tvivl om, at det at møde andre hunde er en vigtig del at det at være en fransk bulldog. Der skal helst ikke gå for lang tid imellem den sociale aktivering, og derfor er hundeskoven oplagt at besøge jævnligt, hvis din hund kan kapere alle de mange indtryk – og de mange andre hunde. Her vil der være rig mulighed for at komme hjem med en glad og træt hund, der vil komme til at sove resten af dagen. 


Alternativer til hundeskoven

Hvis ikke din hund er en af dem, der synes, det er helt så afslappende at være i en hundeskov med mange andre hunde og distraheringer, så findes der heldigvis alternativer.
Der er flere online foras, der omhandler franske bulldogs både nationalt og lokalt. Her vil der være mulighed for at arrangere legeaftaler på steder, der ikke er beliggende i en hundeskov, men måske i stedet en privat have, stranden eller andre steder, hvor hundene har mulighed for fri leg.

Ved at finde andre ligesindede med samme hunderace, er det ikke kun de firbenede dyr, der får en ekstra fornøjelse, hvor både temperament, mimik og størrelsesforhold er passende. Men du kan have gavn af at snakke med andre og dele erfaringer og viden om den franske bulldog.