Det er vigtigt, at du ved lidt omkring hunde generelt, men også om den hunderace, som du overvejer at købe. Derfor er det en god ide, at du bruger lidt tid på at kigge, hvad en Fransk Bulldog er, inden du vælger at købe en. 

Alle hunde har forskellige behov, der skal tages hensyn til. De er alle meget forskellige, da nogen er meget aktive og har brug for daglig motion, hvor andre racer derimod ikke har det samme behov. Derfor skal du også vælge en hund, der passer til dine behov og dine muligheder, da det ellers godt kan gå hen og blive et dårligt match mellem dig og din nye hund. 

Fysiske fakta om en Fransk Bulldog

Hvis du køber en Fransk Bulldog, så skal du vide, at den ikke er specielt stor. En han bliver omkring 30 cm, hvor en tæve bliver 25-30 cm. Der er altså ikke den store forskel i højden. Vægten på en han er 10-14 kg, hvor den er 8-12 kg ved en tæve. Dens forventede levetid er omkring de 14 år, hvilket er forholdsvis gammelt. Det er en tætbygget og muskuløs hund. 

Racen stammer fra England. Dens navn stammer altså ikke fra der, hvor den blev opdrættet til at starte med. Den blev opdrættet i England, hvor den herefter blev bragt til Frankrig. Den blev hurtigt meget populær i Frankrig grundet dens omgængelighed og livsglade væremåde. I Danmark er det en af de mest populære racer at have som kæledyr. 

Personlighed

Det er en social hund, der kommer godt ud af det med andre hunde og mennesker. Den trives bedst, når den har meget kontakt med kærlige mennesker. Den er mild og kærlig samt humørsyg. Den gør ikke det store væsen af sig selv, hvilket også gør den nem at opdrage og træne. 

Den har en stor samvittighed, hvilket du skal tage højde for som ejer. Det er typisk i træningssituationer, hvor den vil tage det meget personligt, hvis du skælder den for meget ud. Det kan gøre hunden flov og ked af det, hvilket kan blive et problem i træningen. Du skal derfor være tålmodig og have godt med overskud, når du skal opdrage den. 

Den er god til familier

Racens muntre og milde sind gør den perfekt til familier. Den indgår meget nemt i familier, da den er god til at omgås med børn, mennesker og andre kæledyr. Det er en aktiv og legesyg hund, der passer perfekt til dem, der gerne vil lege med deres hund. 

Den har brug for fysisk stimulation for at trives. Derfor er det en sjov hund, der gerne vil løbe rundt med børnene i haven eller andre sjove aktiviteter. Dog kræver den langt fra lige så meget motion, som mange andre racer gør.

Det handler om, at den bliver trænet og opdraget godt. Det er en loyal hund, så den vil være en trofast ven, hvis først den opdrages godt i dens hvalpetid. 

Træning og opdragelse af en Fransk Bulldog

En Fransk Bulldog kan godt være territorial og stædig. Derfor er det vigtigt, at du tager din træning seriøs. Du har de bedste forudsætninger, hvis du køber din hund som hvalp. Racen er nem at træne, da de meget gerne vil være sammen med dig. 

Basisopdragelsen er meget vigtig, hvilket betyder, at den skal lære at lytte til en kommando og kende dine grænser. Dens stædighed kan blive en udfordring i forhold til lydighedstræning, da den nemt bliver distraheret af en pind eller et legetøj, som den lige støder på. Det er dog vigtigt, at du er vedholdende i denne del af træningen, når den er hvalp. 

Kan den være alene hjemme?

Hunden trives bedste i rammer, som den kender og føler sig tryg i. Den har det bedst, når den er sammen med mennesker og trives bedst i et kærligt miljø. Derfor kan det godt være et lille problem for den at være meget alene hjemme i starten. 

Det er dog muligt, ligesom med så meget andet, at du kan træne den til at være derhjemme alene. Det handler om først, at den skal føle sig meget tryg og tilpas hjemme. Herefter kan du stille og roligt begynde at lade din hund være alene hjemme. Jo tidligere, jo bedre. 

Aktivitetsniveau for en Fransk Bulldog

Racen har ikke det helt store aktivitetsniveau og behov for motion. Det er dog vigtigt, at de kommer på daglige gåture, da den ellers godt kan få problemer med overvægt. Den foretrækker at lege i forhold til motion, hvilket er en del sjovere end hele tiden at skulle på gåture. 

Hunden har ikke det store behov for plads. En fin lille have er nok til at få den stimuleret og derved have en hund, der trives. Det er generelt set bare vigtigt, at du er kærlig ved hunden og social med den, da den trives bedst i sådanne rammer.